Call Us +1-555-555-555

Productie archief

Hoge Nood

 

Schrijver: Koos Schinkel


Categorie: eenacter

Opvoering: 2005, Westofal in het Dario Fo College + gastoptreden bij Epicentrum 


Onder de bezielende leiding van Koos Schinkel is enthousiast gewerkt aan deze productie voor het Westofal, die door de vakjury van het festival werd beloond met de prijs voor de beste regie.


Het ongeveer twintig minuten durende stuk speelt zich af in de toiletruimte, compleet met aldoor aanwezige toiletjuffrouw (Claudia van der Hoeven) en achtergrondgeluiden van een feestje. Telkens als de deur openzwaait vangt het publiek flarden van carnavalskrakers en flikkerend discolicht op.


Intussen bezoeken diverse feestgangers het toilet: een jongedame en een Tele-tubby (Sanny van Essen), een heer met smetvrees (Nico ter Schuur), twee dames met een plasgootje (Yoka van Veen en Marga van Reeven), een dame in baljurk (Anja Quack), en niet te vergeten de artiest die zich verkleedt in de toiletruimte (Wim van Baalen) en een macho jongeman (Aad Storm).


Allemaal heel alledaagse, herkenbare situaties, die door hun uitvergroting op de lachspieren van het publiek werken. Pas als één van de toiletbezoeksters het publiek in vertrouwen neemt met haar vaginamonoloog is het muisstil in de zaal.


De oude dame met rollator (Gerda van der Valk) lukt het al deze tijd niet om de baricade in de vorm van een trapje te nemen. Het publiek leeft met haar mee, en een zucht van meeleven gaat door de zaal als de nood uiteindelijk te hoog wordt en er zich onder haar rokken een plas vormt.

Uiteindelijk is het feest afgelopen en alleen de zwerver (Kees Quack) die woont in één van de toiletten, blijft in het donker achter...


Regisseur: Koos Schinkel

Marga van Reeven Yoka van Veen

Wim van Baalen Aad Storm

Nico ter Schuur Anja Quack

Kees Quack Sanny van Essen

Gerda van der Valk Claudia van der Hoeven

Regie Koos Schinkel

Decorbouw

Jacques van Geest

Aad Storm


Share by: