Call Us +1-555-555-555

Productie archief

HinkeBilly (The cripple of Inishmaan)

 

Schrijver: Martin McDonagh


Categorie: Tragikomedie

Opvoering:

 23, 24 en 25 maart 2018, Theaterloods, Hoogwerf, Naaldwijk.



1934: Op het kleine afgelegen Ierse eiland Inishmaan ontstaat grote opwinding als bekend wordt dat een beroemde Hollywood regisseur op het naburige Inishmore een film komt opnemen.

De jonge, kreupele Billy ‘HinkeBilly’ Claven hoopt op een rolletje. Dé kans om weg te komen van dat duffe eiland en van zijn 'tantes', de twee wereldvreemde zussen Kate en Eileen Osborne, die zich na de dood van zijn ouders over de jongen hebben ontfermd.

Die filmopnamen zijn natuurlijk groot nieuws voor het theatrale wandelende nieuwsblad van het eiland, Johnny 'Poteen' Mike, een van de weinigen op het eiland die kan lezen of schrijven.

Maar heel weinig mensen kennen het echte verhaal van Billy Claven. Meerdere verhalen doen de ronde, elk met hun eigen waarheid. Kate en Eileen, die een winkeltje annex dorpshuis runnen, waar ze 'enkelt wat je hier ziet' verkopen, houden in ieder geval hun lippen stijf op elkaar. Het speculeren en dagdromen laten ze over aan de snoeplustige broer Bradley McCormick en diens knappe, grof gebekte zus Helen.

Ook veearts Brian McSharry, die de eilandbewoners ‘erbij doet’ en de ruwe zeebonk 'Babby' Bobby Bennett hebben zo hun dromen en geheimen, om maar te zwijgen over de stokoude drankzuchtige Shinhead O'Dougall, moeder van Johnny 'Poteen', die al sinds 1871 treurt om de dood van haar man.



Regisseur: Dan Segijn

'Hinke' Billy Claven - Sanne Jeursen

Eileen Osborne - Marga van Reeven

Kate Osborne - Nausikaä van Heukelom

Johnny 'poteen' Mike - Wim van Baalen

Bartley McCormick - Peter van Oosteinde

Helen McCormick - Hanneke van Baalen

'Babby' Bobby Bennett - Cent Wageveld

Brian McSharry, arts - Jacky Oorthuijs

Shinead O'Dougall - Gerda van der Valk


Grime - Joke ter Schuur

Licht en geluid - Leon Duijnisveld, Ab Gijsen  

Decor - Plankeniers  



Share by: